Cover

קרקר כוסמת פריך ללא גלוטן

רמת קושיקל
זמן הכנהכ-20 דקות ועוד זמן אפייה
כמויות2 מגשים
נוי אבנרי
11.8.2021

להכין קרקרים בבית זה באמת אחד הדברים הקלים שיש, זה הרבה יותר מזין ובריא ממה שאפשר להשיג בחנויות וגם ממש מוזיל עלויות!

הפעם הלכתי על בלילה סופר קלה שעשויה ממרכיב עיקרי אחד בלבד - כוסמת! כן כן כוסמת ירוקה.

כל מה שצריך לעשות הוא להשרות לילה קודם את הכוסמת ולמחרת בבוקר תוכלו להכין אותם(:

אפשר להתפרע עם התוספות ולשים כל מה שאוהבים - שומשום, תבלינים, גרעינים

הם נשמרים גם עד שבועיים בצנצנת אטומה אבל אתם כנראה תחסלו אותם הרבה לפני! אז תכינו כמה מטבלים בצד ויש לכם נשנוש מושלם

מצרכים

תמונה מספר 1

אופן הכנה

1.

משרים את הכוסמת בשפע של מים למשך 4-5 שעות (או למשך הלילה), מסננים וטוחנים בבלנדר עם הנוזלים, מלח ושמן זית.

2.

מוסיפים את האבקת אפייה ואת הגרעינים שבחרנו ומערבבים בעזרת כף.

3.

לוקחים תבנית ומניחים עליה נייר אפייה, להבריש עם מעט שמן זית ולשפוך את הבלילה אל תוך התבנית, בעזרת מרית לנסות לשטח כמה שיותר (רצוי לחלק לשני מגשים) ככל שתשטחו יותר דק כך הם יצאו יותר קריספיים וטעימים.

תמונה מספר 1

1.

אפשר לפזר מעל אקסטרא שומשום, וקצת מלח גס ולהכניס לאפייה של 15 דקות על 180 מעלות, להוציא לסמן ריבועים ולהחזיר לאפייה נוספת של 30-35 דקות על אותו חום. (תלוי עד כמה קריספיים אתם אוהבים אותם) לרוב הקצוות יהיו מוכנים קודם והחלק הפנימי יצטרך זמן אפייה ארוך יותר אז אם כן הוציאו את החלקים המוכנים והחזירו לאפייה נוספת את החלק הפנימי שעוד לא לגמרי אפוי ♥️

2.

אפשר גם לשבור אותם לאחר זמן האפייה בשלמותו בלי להוציא לסמן ריבועים - תלוי אם בא לכם שהם יהיו מסודרים כאלה או פריסטייל

3.

מחכים שהם יצטננו לגמרי ורק אז מכניסים לצנצנת

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!