Cover

פיצה כוסמין ללא לישה

רמת קושיקל
זמן הכנה15 דקות
כמויותפיצה אחת גדולה
נוי אבנרי
7.3.2024

אני מתרגשת לעלות את המתכון הזה לכאן, כי הרבה זמן אני מכינה פיצה עם הבצק הזה שהוא מהיר וקל בטירוף וחשבתי שהגיע הזמן שיהיה לו מקום בבלוג (:

אז אני לא יודעת מה איתכם, אבל אם יש איזה ערב שמתחשק לנו פיצה אין לי כוח להתחיל להתפיח בצק ולהמתין עד שהוא יהיה מוכן. אז פעם אחת אלתרתי מתכון ממש טעים לבצק פיצה שהוא פריך בקצוות אבל ורך מבפנים ומאז הוא הולך איתי.

הבצק הזה יכול להתאים גם למאפה אחר כמו גאלט והוא יוצא נפלא.

אני שמתי מעל מוצרלה קשיו (מתכון בהמשך העמוד), זוקיני, בצל סגול, עגבנייה, זיתי קלמטה ורוטב עגבניות טעים!

תמונה מספר 1

מצרכים

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא - 280 גרם (ועוד קצת לקימוח)
  • כפית אחת של מלח
  • כפית שטוחה אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס חלב סויה לא ממותק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מים

אופן הכנה

  • בקערה אחת מערבבים את המרכיבים היבשים, ואז מוסיפים למרכז את שאר המרכיבים הרטובים.
  • בעדינות מערבבים את הבלילה בעזרת כף עד שמתחילים להיווצר גושים, בשלב הזה הוא יהיה רטוב יחסית אז לא לדאוג.
  • לאט לאט להוסיף כל פעם מעט קמח ולהתחיל ליצור בצק אחיד וגמיש בעזרת הידיים.
  • אל תפחדו להוסיף קמח, עד שתרגישו שאתם מקבלים בצק שיהיה נוח לעבוד איתו.
  • להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח, ולהתחיל לרדד אותו בעזרת מערוך-הבצק צריך להיות דק כי בזמן האפייה הוא תופח.
  • ליצור שוליים בדפנות של העיגול כך שיהיה לנו פריך בצדדים.
תמונה מספר 1
תמונה מספר 2

  • להעביר את הבצק לתבנית עם נייר אפייה ולשים מעל רוטב עגבניות, גבינה מגורדת לפיצה לבחירתכם ואת כל התוספות שאוהבים.
  • יש לכם בבלוג מתכון לגבינת מוצרלה קשיו ביתית או שאפשר להשתמש בכל גבינה קנויה אחרת
תמונה מספר 1
תמונה מספר 2
תמונה מספר 3

  • מברישים בשוליים עם חלב סויה ומפזרים למעלה שומשום
  • מזלפים מעל כל הפיצה שמן זית ומפזרים מלח גס
  • מכניסים לאפייה של 20 דקות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות טורבו עד שהמילוי עשוי והבצק נראה שזוף מבחוץ.

1.

אפשר להשתמש ברוטב עגבניות קנוי או להכין מעגבניות מרוסקות

  • פחית אחת של עגבניות חתוך דק (400 גרם)
  • כפית שטוחה של מלח, בזיליקום יבש, שום גבישי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות טבעי

1.

מבשלים הכל ביחד למשך כמה דקות במחבת חמה וטועמים אם יש צורך בתיקון טעמים.

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2
תמונה מספר 3

תגובות

הללי שומר שלום

בצק פיצה מעולה. כל המשפחה הכינה יחד וכולנו נהנו מאוד. תודה רבה!

18.12.2024

  • נוי אבנרי

    איזה יופי! כיף לשמוע.

    18.1.2025