
קרפ כוסמת ירוקה ללא גלוטן
רמת קושיקל
זמן הכנה25 דקות
כמויות
נוי אבנרי
7.3.2024
כוסמת ירוקה היא חומר גלם נפלא שאפשר ליצור ממנו כל כך הרבה דברים טובים
לחמים, לחמניות, קרפים, מאפינס, קרקרים,עוגות ועוגיות
אבל האהוב עליי הוא הקרפ!
עם טעם עדין וכמעט לא מורגש של כוסמת אז ככה שגם אם אתם לא אנשי הכוסמת אתם ממש תאהבו את הקרפ הזה.
הוא יוצא סופר טעים, משביע וקליל
הפעם הוספתי לו עלי תרד בייבי לצבע ירוק מהמם אבל אפשר להשאיר אותם בצבע ניטרלי או להוסיף סלק לצבע ורוד יפהפה.

מצרכים



אופן הכנה
- משרים את הכוסמת בקערה עם מי ברז - ככה שיכסה את הכוסמת לגמרי ומשאירים את זה למשך מינימום שעתיים (אפשר גם לילה), מסננים, שוטפים קלות את הכוסמת ומכניסים לבלנדר יחד עם שאר המרכיבים עד שנוצרת בלילה חלקה.
- אם אתם ממהרים אפשר מיד ליצור קרפים ולהתחיל לעבוד עם הבלילה. אם יש לכם אקסטרא זמן אפשר לתת לבלילה זמן תסיסה - מעבירים את הבלילה לקערה ומכסים עם ניילון, נותנים לזה בין 3-8 שעות תסיסה בחוץ על השיש (עכשיו שחם רצוי בבית ממוזג). התסיסה מעלה את הערך התזונתי של הקרפים ונותנת להם מרקם מעט יותר אוורירי.
- אחרי שהבלילה מוכנה מחממים מחבת נונסטיק ומזלפים מהבלילה בעזרת מצקת, מטים הצידה ככה שיכסה את כל המחבת, ברגע שיש בועות והשוליים עולים יודעים שזה מוכן להפיכה, נותנים לזה עוד דקה שתיים וממשיכים ככה הלאה עם כל היתר.

1.
ממלאים בפנים את כל מה שאוהבים וזו פשוט ארוחה שלמות, סופר משביעה וכיפית.
הערות ושינויים
- אפשר להכין כמות כפולה של קרפים ולשמור בקירור עד 5 ימים או להקפיא עד 3 חודשים - אם מקפיאים רצוי לפני כן להפריד אותם בעזרת ניילון או נייר אפייה ככה שיהיה נוח לשלוף ולחמם.
- שימו לב - לרכוש כוסמת ירוקה ולא כוסמת חומה קלויה. לא יעבוד עם הקלויה
- לא ניתן להמיר את הכוסמת בקמח כוסמת - יוצר מרקם שונה לגמרי, ויחס הנוזלים משתנה בהתאם
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!