
מאפינס גזר טבעוני
אחד הדברים שהכי אהובים עליי זה עוגות בחושות, כאלה שלא יהיו מתוקות מדי אבל יתאימו בול ליד הקפה של הבוקר.
אז אחרי ההצלחה של המאפינס בננה החלטתי ללכת על מאפינס גזר, בשילוב של שמן זית וסוכר קוקוס שממש גורם להם להיות סופר בריאותיים במרקם מעולה ואוורירי.
מצרכים

אופן הכנה
בתוך קערה קטנה לשפוך את החלב סויה יחד עם החומץ/לימון, ובעזרת מטרפה לערבב למשך כמה שניות עד שנוצרות בועות (חשוב לעשות את זה בנפרד, זה מה שגורם להם להיות אווריריים)
בקערה אחרת לאחד את המרכיבים היבשים - קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, סוכר ומלח. ולאחר מכן להוסיף למרכז הקערה את השמן, רסק תפוחים, גזר מגורד והחלב. נערבב בתנועה סיבובית עד שנוצרת לנו בלילה אחידה (לא לערבב יותר מדי על מנת שלא תצא דחוסה)
נסדר את הבלילה בתבנית מאפינס משומנת, אני הוספתי למעלה אגוזי מלך קצוצים ומעט סוכר קוקוס. כמובן שאפשר להוסיף כל מה שרוצים-ח.בוטנים, פקאנים, שוקולד.
להכניס לאפייה של 20-25 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.



הערות ושינויים
- ניתן להחליף את השמן זית בכל שמן נוזלי אחר - שמן קוקוס / חמנייה
- לא מומלץ להמיר את הסוכר בתחליף נוזלי אחר כמו מייפל או סילאן, למי שאוהב מאוד מתוק להוסיף עוד 2 כפות סוכר מעבר למה שרשום.
- אפשר להחליף את הקמח כוסמין מלא בקמח כוסמין/חיטה לבן
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!