Cover

קציצות טופו ברוטב חריימה פיקנטי

רמת קושיקל-בינוני
זמן הכנה45 דקות
כמויות27 קציצות
נוי אבנרי
24.2.2024

קציצות טופו ברוטב חריימה פיקנטי

מרכיבים

  • חבילה טופו קשה (300 גרם)
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה (אפשר להחליף בעוד פטרוזיליה/קייל)
  • 4 גבעולים של בצל ירוק
  • 5 שיני שום
  • 1 בצל לבן
  • 4-5 כפות קמח חומוס
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית שטוחה מכל אחד:
  • מלח, שום גבישי, פפריקה מתוקה/חריפה
  • חצי כפית פלפל צ'ילי יבש/פלפל שאטה
  • 1/4 פלפל אדום חריף
  • 1/3 כוס אגוזי מלך

אופן הכנה

  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון בפולסים עד למרקם יחסית אחיד אבל לא חלק לגמרי.
  • לסדר בצורת קציצות מאורכות בעזרת ידיים לחות ולהניח על תבנית עם נייר אפייה משומן. ולאפות במשך 30 דקות על 180 מעלות בתנור שחומם מראש.
  • לתת להן טיפה להתקרר ובינתיים מכינים את הרוטב

עבור הרוטב

  • במחבת סוטאז' מחממים שמן זית, מוסיפים 8 שיני שום קצוצות יחד עם כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח וחצי כפית פלפל שאטה (לאוהבי החריף מאוד לשים כפית) לערבב. לאחר דקה שתיים להוסיף מעט מים כדי שלא יישרף.
  • להוסיף קופסא קטנה של רסק עגבניות (100 גרם), קופסא של עגבניות מרוסקות (400 גרם) וכוס מים רותחים.
  • להביא את זה לרתיחה ואז להנמיך את האש.
  • כמובן שאפשר להחליף את הקופסא של העגבניות המרוסקות בעגבניות טריות אבל זה ידרוש זמן בישול נוסף לריכוך העגבניות.
  • מניחים כ12 קציצות במרכז המחבת, ערבוב עדין שהרוטב יעטוף אותן ולכבות את הגז.
  • לפזר מעל פטרוזיליה/כוסברה/בצל ירוק ולהגיש עם חלה רכה.
  • את יתרת הקציצות שנותרה לכם אפשר לאכול כתוספת לארוחה או להקפיא וכשרוצים להכין סיר נוסף עם רוטב להפשיר מעט ואז להכניס לרוטב.

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!