
קציצות טופו ברוטב חריימה פיקנטי
רמת קושיקל-בינוני
זמן הכנה45 דקות
כמויות27 קציצות
נוי אבנרי
24.2.2024
קציצות טופו ברוטב חריימה פיקנטי
מרכיבים
- חבילה טופו קשה (300 גרם)
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה (אפשר להחליף בעוד פטרוזיליה/קייל)
- 4 גבעולים של בצל ירוק
- 5 שיני שום
- 1 בצל לבן
- 4-5 כפות קמח חומוס
- 2 כפות שמן זית
- כפית שטוחה מכל אחד:
- מלח, שום גבישי, פפריקה מתוקה/חריפה
- חצי כפית פלפל צ'ילי יבש/פלפל שאטה
- 1/4 פלפל אדום חריף
- 1/3 כוס אגוזי מלך
אופן הכנה
- טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון בפולסים עד למרקם יחסית אחיד אבל לא חלק לגמרי.
- לסדר בצורת קציצות מאורכות בעזרת ידיים לחות ולהניח על תבנית עם נייר אפייה משומן. ולאפות במשך 30 דקות על 180 מעלות בתנור שחומם מראש.
- לתת להן טיפה להתקרר ובינתיים מכינים את הרוטב
עבור הרוטב
- במחבת סוטאז' מחממים שמן זית, מוסיפים 8 שיני שום קצוצות יחד עם כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח וחצי כפית פלפל שאטה (לאוהבי החריף מאוד לשים כפית) לערבב. לאחר דקה שתיים להוסיף מעט מים כדי שלא יישרף.
- להוסיף קופסא קטנה של רסק עגבניות (100 גרם), קופסא של עגבניות מרוסקות (400 גרם) וכוס מים רותחים.
- להביא את זה לרתיחה ואז להנמיך את האש.
- כמובן שאפשר להחליף את הקופסא של העגבניות המרוסקות בעגבניות טריות אבל זה ידרוש זמן בישול נוסף לריכוך העגבניות.
- מניחים כ12 קציצות במרכז המחבת, ערבוב עדין שהרוטב יעטוף אותן ולכבות את הגז.
- לפזר מעל פטרוזיליה/כוסברה/בצל ירוק ולהגיש עם חלה רכה.
- את יתרת הקציצות שנותרה לכם אפשר לאכול כתוספת לארוחה או להקפיא וכשרוצים להכין סיר נוסף עם רוטב להפשיר מעט ואז להכניס לרוטב.
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!