קראנץ׳ שמרים דאבל שוקולד טבעוני
עוגות שמרים זה אהבה - ואם מדובר במילוי של דאבל שוקולד זה דבר שאני לא יכולה לסרב.
זו עוגה שצריך ליישר עוד ועוד, כזו שממלאה את כל הבית בריח מושלם של אפייה ותגרום לכם להתאהב.
מצרכים עבור הבצק
מרכיבים למלית שוקולד
לציפוי סירופ סוכר:
אופן הכנה
שמים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר. מערבבים יבש. מוסיפים חלב סויה בהדרגה ואז את הנטורינה, ולשים כ־8 דקות עד שנוצר בצק רך וגמיש.
התפחה ראשונה - מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את המלית: ממיסים את שמן הקוקוס עם השוקולד. מוסיפים את שאר החומרים וטורפים לתערובת אחידה. נותנים לזה להתייצב במשך שעה במקרר עד מנת שיהיה נוח למרוח.
מרדדים את הבצק למלבן. מורחים שכבה נדיבה מהמלית, מקפלים משני הצדדים לאורך, מרדדים ואז שוב מורחים שכבת מלית - הפעם כל ממרח שוקולד שתרצו - אני השתמשתי בממרח שוקולד לוז של צ׳וקטה ומחית נוגט.
מגלגלים לרולדה וחותכים במרכז ככה שנקבל שני עוגות מהכמות הזו ונותנים להן בערך 15 דקות במקפיא. ככה ממש נוח לחתוך במרכז ולקבל שכבות יפות של העוגה.
נחתוך במרכז לאורכה, ניצור צמה ונעביר לנייר אפייה מעוצב או תבנית.
ליצירת הנייר אפייה - מקפלים פעמיים מכל צד לאורכו ומניחים את העוגה במרכז, מסובבים את הקצוות וככה אופים. (לאחר האפייה מוסיפים את החוט וקושרים את הקצוות)
מכסים ומתפיחים כ-30–40 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 30–35 דקות עד שהעוגה זהובה ושזופה
7. ציפוי סירופ סוכר:
מברישים את העוגה מיד כשיוצאת מהתנור.
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!